سومین همایش سراسری مدیران شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی با حضور مدیران عامل و اعضای هیاتمدیره شرکتهای تابعه، معاونان و مدیران ستادی گروه وبانک برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی گروه توسعه ملی، در این نشست که با عنوان «فرصتها و چالشهای گروه توسعه ملی» شنبه نوزدهم اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد، سخنرانان همایش به تبیین دستاوردهای شرکتهای تابعه اعم از رشد تولید، رشد سودآوری، اقدامات انجام شده شرکتها در حوزه نوآوری، ساخت داخل و دانشبنیان پرداختند.
نوآوری، نوشداروی ایستادگی در مقابل تغییرات پرشتاب محیطی
حسین مدرس خیابانی، مدیرعامل گروه توسعه ملی با بیان اینکه مفهوم نوآوری این است که روی پای خودمان بایستیم، گفت: در واقع، نوآوری به این معنا است که در شرایطی سخت محیطی و متناسب با تغییرات پرشتاب و پیچیده، بتوانیم بر توانمندیهای خود تکیه کنیم.
وی با بیان اینکه دستاوردهای نوآورانه همواره میتواند در سازمانها غرورآفرینی کند، ضمن تقدیر از تلاش تمامی مدیران و تلاشگران گروه توسعه ملی در سطوح مختلف، گفت: اعتقاد ما بر آن است که ایران و منابع آن، برای نسل فعلی و کنونی نیست؛ بلکه باید به نحوی از منابع کشور استفاده کنیم که ضمن حصول بالاترین بهرهوری، بتوانیم منابع کشور را برای نسلهای بعد صیانت کرد.
مدرس خیابانی با بیان اینکه در این شرایط سخت، کارهای بزرگی در گروه توسعه ملی رقم خورده که میتوان به آنها بالید و افتخار کرد؛ اظهار داشت: راه همافزایی و هماهنگی، تقویت ارتباطات در همه حوزههای مطرح و حضور قاطع در حوزه دانشبنیان و نوآوری است.
وی با اشاره به اینکه بخشهای دولتی باید بتوانند از الگوهای بخشخصوصی در اداره بنگاهها استفاده کنند، توضیح داد: بخش دولتی باید از نگرش نوآوری و توسعهای بخشخصوصی الگو بگیرد و برای زیرساختها و توسعه کشور، برنامه دقیق داشته باشد؛ به نحوی که مسیر را به شیوهای ادامه دهد که تولیدات کشور پایدار و رقابتپذیر باشند.
مدیرعامل وبانک در ادامه افزود: متاسفانه ظرف سنوات گذشته، برندهای بزرگ کشور آسیبهای جدی دیدهاند؛ به نحوی که بسیاری از شرکتهای تولیدی بزرگ، امروز از جریان رقابت حذف شدهاند؛ هر چند با مجموعه برنامهریزیهای صورت گرفته و اقدامات انجام شده، حتماً جلوی این روند گرفته خواهد شد.
سرمایهگذاری بانکها باید به سمت پروژههای دانشبنیان سوق یابد
مدرس خیابانی همچنین به ضرورت جلوگیری از هرگونه مانعتراشی برای سرمایهگذاری بانکها در حوزههای دانشبنیان اشاره و تاکید کرد: دولت میتواند پیشران سرمایهگذاریها باشد؛ اما منابع اصلی باید بر تحول و توسعه متمرکز شود؛ به نحوی که بر اساس قوانین موجود، سرمایهگذاری بانکها باید در حوزه دانشبنیان صورت گیرد.
وی با اشاره به اهتمام ویژه گروه توسعه ملی بر واگذاری بنگاههای تحت مدیریت خود، گفت: گروه توسعه ملی در این حوزه برای واگذاری بنگاههای تحت مدیریت خود اقدام کرده و آماده حضور در حوزههای جدید پیشران و با تکیه بر ظرفیتهای دانشبنیان است.
به گفته مدیرعامل گروه توسعه ملی، درباره ورود به حوزه دانش بنیان باید در نظر داشته باشیم که حضور در این حوزه به معنای کاهش هزینهها، بهبود بهرهوری، افزایش سوددهی، بهبود شاخصها و به طور کلی بهبود وضعیت شرکتها در بازارهای جهانی است.
مدیران جوان و بااستعداد به هرمهای مدیریتی راه یابند
وی با تاکید بر اینکه افراد میتوانند ساختارها را تغییر دهند، توضیح داد: در حال حاضر ساختارهای موجود، انگیزه لازم برای نوآوری ایجاد نمیکنند و این موضوع در کشور فاقد تاثیر محوریت نیروی انسانی و افراد نخبه است؛ در حالیکه میبایست. افراد مناسبی در این حوزه تربیت شوند و ساختارها هم برای پذیرش نوآوری آماده شوند.
مدرس خیابانی همچنین گفت: در مجموعههای اقتصادی و تولیدی، افراد توسعهخواه و تحولگرا میبایست شناسایی شده و مورد حمایت قرار گیرند؛ به نحوی که باید به آنها از این افراد در مجموعهها استفاده بیشتری صورت داد؛ ضمن اینکه در هرم مدیریتی نیز، مدیران میاندستی و جوانان با استعداد باید به طور هماهنگ، در راستای توسعه شرکت حرکت کنند.
به گفته مدیرعامل وبانک، در شرکتها باید از ظرفیت افراد جوانتر استفاده کرد؛ این در حالی است که ترکیب سنی افراد یک سازمان باید به نحوی باشد که هم از تجربه و دانش افراد باتجربه استفاده شود و هم به جوانان نخبه وبا استعداد بها داده شود؛ ضمن اینکه ساختارها برای نوآوری و تولید دانشبنیان نیز، با تیمهای دانشبنیان و گروههای توسعهمحور تحقق مییابد.
مدیرعامل وبانک در پایان با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان و سال نو، برای مردم کشور و تمام خانواده بزرگ گروه توسعه ملی آرزوی موفقیت کرد.