عملیات احداث و تکمیل پروژه فاز دوم کارخانه فولاد سازی گروه ملی فولاد ایران، در دوره مدیریت جدید گروه توسعه ملی کلید خورد تا سرآغاز موج تازه توسعه در این هلدینگ سرمایه گذاری چند رشته ای باشد.
به گزارش روابط عمومی گروه توسعه ملی، عملیات احداث و تکمیل پروژه فاز دوم کارخانه فولاد سازی گروه ملی صنعتی فولاد ایران در روزهای ابتدایی اسفند ماه آغاز شد. آئین افتتاحیه این طرح توسعه در زیر مجموعه گروه توسعه ملی با حضور استاندار خوزستان، نمایندگان اهواز، حمیدیه و باوی و همچنین اعضای هیئت مدیره بانک ملی ایران، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی و مدیران شرکت ملی فولاد ایران برگزار شد. نماینده اهواز در حاشیه این مراسم، خواستار حمایت سهامداران عمده از این مجموعه صنعتی عظیم به منظور بهبود توسعه استان خوزستان و رشد مسیر صنعتی و توسعه صنعت فولاد در جنوب غرب کشور شد.
در این مراسم حسین مدرس خیابانی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی به بیان اهمیت اجرای این طرح در راستای تحقق سیاست های مقام معظم رهبری (مدّظلّه العالی) برای نیل به هدف ایران مقتدر پرداخت و گفت: احداث فاز دوم کارخانه تولید فولاد گروه ملی فولاد ارز آوری و تکمیل زنجیره تولید ارزش افزوده را به همراه دارد که ماحصل آن به افزایش صادرات، توانمند سازی تولید داخلی و همزمان رشد نرخ اشتغال منجر می شود.
وی ضمن تقدیر از تلاشهای صورت گرفته مدیرعامل و کارکنان گروه ملی برای بهبود شرایط سال گذشته افزود: گروه ملی فولاد علاوه بر تلاش در حوزه اقتصادی با توجه به اینکه تولید و مصرف فولاد به عنوان سند توسعه یافتگی در نظر گرفته می شود، در جنگ نیز دین خود را با اهدای چندین شهید، جانباز و آزاده ادا کرده است.
مدیرعامل شرکت توسعه ملی ادامه داد: امروز نیز در یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم و به گفته رهبر معظم انقلاب (مدّظلّه العالی) کارگران، مهندسین و مدیران صنعت سربازان این جنگ هستند.
مدرس خیابانی ضمن اعلام حمایت از احداث فاز دوم کارخانه فولادسازی اضافه کرد: احداث این کارخانه یک کار جمعی است که نیازمند حمایت مسئولین استانی است. زیرا ساخت دوباره مجموعهای شبیه به گروه ملی فولاد ایران در کشور به سختی امکان پذیر است. در واقع گروه ملی فولاد ایران در اهواز و ذوب آهن اصفهان ستارههای بیتکراری در کشور هستند که باید آنها را در سطح مطلوب نگه داریم و در حدامکان توسعه دهیم.
مدیرعامل «وبانک» در ادامه گفت: ظرفیت تولید فولاد در گروه ملی 2 میلیون تن است که در حال حاضر با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد آن در حال فعالیت است، این امر رضایت بخش نیست و باید تلاش شود از حداکثر ظرفیت استفاده نماییم، یکی از شرایط استفاده از حداکثر ظرفیت کارخانه مسائل مالی و تامین بودجه است که انتظار می رود هیات مدیر بانک ملی و نمایندگان محترم در این خصوص چاره اندیشی لازم را داشته باشند.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از موانع رسیدن به حداکثر ظرفیت تولید، مربوط به بخش تامین انرژی است. بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، کارخانجات مصرف کننده باید نسبت به احداث نیروگاه انرژی اختصاصی اقدام کنند و در این حوزه سرمایه گذاری کنند. بنابراین با همکاران خود در گروه ملی فولاد ایران، این مورد را در برنامههای خود مد نظر قرار خواهیم داد تا زیرساخت های لازم برای تولید بیشتر را تامین کنیم.
سپس سید فرید موسوی، عضو هیات مدیره بانک ملی ایران به موضوع استفاده از ظرفیت کامل تولید گروه ملی فولاد ایران پرداخت و گفت: ما در بانک ملی ایران خود را متعهد می دانیم که گروه ملی فولاد ایران را مجددا به دوران اوج خود بازگردانیم، زیرا توسعه خوزستان، مطالبه تمامی مردمی ایران است. برای این کار یک مسیر طولانی در پیش داریم و البته حضور دکتر مدرس خیابانی در راس هرم توسعه بانک ملی ایران، نوید بخش روزهای خوب در این شرکت است. علاوه بر آن با هماهنگی های انجام شده و هم افزایی صورت گرفته میان بانک ملی و گروه ملی فولاد، این شرکت را دوباره به اوج برمی گردانیم و به محور توسعه استان تبدیل کنیم چرا که گروه ملی فولاد این ظرفیت را دارد.
موسوی ادامه داد: بانک ملی ایران به عنوان یک مجموعه مالی در کنار گروه ملی فولاد خواهد بود چرا که وظیفه ما کمک به توسعه و رفع چالشهای حوزه صنعت است. تلاش بانکی ملی ایران مبنی بر آن است که با استفاده از ظرفیتهای قانونی از این شرکت حمایت لازم را داشته باشیم چرا که به هیچ وجه به دنبال بنگاه داری نیستم بلکه هدف ما بنگاه سازی، توسعه و سپس واگذاری به اهل آن است.
توسعه صنایع پایین دستی فولاد به افزایش سهم بازار منطقه منجر می شود
سپس علی اکبر حسینی محراب، استاندار خوزستان با اشاره به تاریخچه پر افتخار مجموعه گروه ملی صنعتی فولاد ایران در دوران دفاع مقدس و نقش کم نظیر آن در اقتصاد و اشتغال استان در دوران سازندگی، اقدامات انجام شده در گروه ملی را بسیار مثبت و مطلوب توصیف و حمایت سازمان های ذیربط را در رفع موانع تولید این مجموعه ارزشمند خواستار شدند.
حسینی محراب با اشاره به تعداد شهدای صنعت فولاد و گروه ملی بیان داشت: صنعت فولاد و گروه ملی شهدای بسیاری را تقدیم انقلاب کرد و وظیفه خود را به بهترین شکل انجام داد؛ اکنون ما باید هر چه در توان داریم برای آنها انجام دهیم .
استاندار خوزستان افزود: زمانی که مدیریت مشارکتی صورت میگیرد و همه خود را مسئول میدانند، رشد صورت میگیرد؛ مشکلات نیز زمانی به وجود میآید که مدیران و کارکنان هرکدام مسیر خود را میپیمایند.
حسینی محراب با بیان اینکه سرمایهگذاریها باید در پائین دست فولاد انجام شود، تصریح کرد: تغییر در چرخه پائین دست، رشد را به صورت تصاعدی افزایش خواهد داد. جهت گیری رشد استان با صنایعی همچون فولاد آغاز شدهاست و می خواهیم زنجیره ارزش را به گونهای بچینیم که سهم خود در بازارهای منطقه را با صادرات در بخشهای پائین دست، افزایش دهیم.
گروه ملی فولاد ایران در حال بهبود رکوردهای تولید
در ادامه آئین افتتاحیه عملیات احداث و تکمیل پروژه فاز دوم کارخانه فولاد سازی گروه ملی صنعتی فولاد ایران علی محمدی، مدیرعامل گروه ملی صنعتی فولاد ایران گفت: طی یک سال گذشته، گروه ملی فولاد ایران از شرایطی نابهسامان به وضعیت مثبتی رسیده است که با حضور نیروی انسانی 3 هزار نفره خود، توانست فاز دوم عملیات فولاد سازی را تکمیل کند.
وی افزود: در حال حاضر شرایط به گونهای در این شرکت تغییر کرده است که به دنبال استخدام ۵۰۰ نیروی جدید هستیم و آنچه که سبب این تغییرات شده است همت جوانان و مدیران مجموعه گروه ملی است.
مدیرعامل گروه ملی صنعتی فولاد ایران ضمن امیدواری برای احداث کارخانه احیاء در شرکت، که ارزش افزوده بیشتری دارد، ادامه داد: به همت استاندار محترم، شورای تامین و ستاد تسهیل استان و بانک ملی ایران اقدامات خوبی انجام شده است و رکورد تولید ماهانه که مربوط به سال ۹۴ بود شکسته شد.
وی با اشاره به تلاش برای رسیدن به شرایط سال ۱۳۹۱ تصریح کرد: با وجود انجام اقدامات مناسب هنوز از میزان تولید رضایت کامل نداریم چرا که گروه ملی دارای ظرفیتهای بیشتری است و با همت و غیرت کارکنان میتوان به شرایط تولید و رکوردهای بهتر رسید.
محمدی با اشاره به اینکه پرسنل گروه ملی از بهترین نیروهای نورد هستند، اضافه کرد: گروه ملی در حال طی یک فرایند مناسب است و برنامه های خود را یک به یک اجرا میکند و رکوردهای تولید خود را بهبود می بخشد با این حال نیازمند حمایت و همت هیات مدیره بانک ملی است تا به شرایط سال ۹۱ برسیم.
گفتنی است یک روز پس از افتتاح خط تولید فاز دوم فولاد در شرکت ملی فولاد ایران، آزمون استخدامی برای تکمیل سرمایه انسانی مورد نیاز در این خط تولید برگزار شد تا نیروی انسانی کارآمد، جوان و دارای تخصص لازم به این بخش مهم توسعه کشور راه پیدا کند.