گزارش عملکرد شرکت سرمایه ‌گذاری توسعه ملی

لوگو توسعه ملی

شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی به عنوان یکی از زیر مجموعه های مهم و تاثیر گذار مجموعه شرکت های گروه توسعه ملی بوده است و همواره در راستای رسالت ایجابی خود به صیانت از اعتماد و سرمایه سهامداران پرداخته است.

این شرکت سرمایه گذاری، در تاريخ 1382/06/15 به صورت شركت سهامي عام تأسيس شده و با شماره 208669 در اداره ثبت شركت‎ها و مالكيت صنعتي تهران به ثبت رسيده است. موضوع فعالیت اصلی شرکت عبارت است از سرمايه‎گذاری در سهام، سهم الشركه، واحدهاي سرمايه‎گذاري صندوق‎ها يا ساير اوراق بهادار.

سرمايه شركت در بدو تأسيس معادل 10 ميليون ريال بوده که طی 4 مرحله افزایش سرمایه، سرمایه شرکت در سال 1402 به مبلغ 13,000 میلیارد ریال رسیده است.

سرمایه‎گذاری‎های شرکت همواره بر اساس تحلیل صورت‎های مالی (به صورت گذشته نگر) و برآورد سود سال‎های آتی با عنایت به پیش‎بینی‎ها و برآوردهای کارشناسی نسبت به تمامی موارد اثرگذار بر عملکرد مالی شرکت‎های هدف (به صورت آینده نگر) انجام می­شود؛ فلذا شرکت سعی نموده است در صنایعی سرمایه‎گذاری نماید که دارای مزیت رقابتی در کشور بوده و سود نقدی مناسبی برای شرکت به ارمغان آورند. ثمره عملکرد خوب نیروی انسانی شرکت را می توان در شاخص های عملکردی از جمله بازده دارایی ها و بازده حقوق صاحبان سهام مشاهده نمود.

این شرکت در سال مالی 1403/09/30 با پوشش بالای 100 درصدی بودجه، 12،310میلیارد ریال سود خالص محقق نموده است. سود خالص و درآمد های عملیاتی رشد 21 درصدی را نسبت به عملکرد سال قبل داشته که 5،960 میلیارد ریال درآمد سود سهام و 6،639 میلیارد ریال سود حاصل از فروش سهام بوده است. خلاصه ای از صورت سود و زیان شرکت در جدول زیر نشان داده شده است:

از مهمترین سهم های سبد سرمایه گذاری شرکت می توان به سرمایه گذاری غدیر، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه گذاری صدر تامین، ملی مس ایران، نفت بهران، بانک ملت و سرمایه گذاری سیمان توسعه صنایع سیمان (سیدکو) اشاره کرد که میانگین قیمت خرید آنها اختلاف چشمگیری با ارزش روز بازار این سهام داردکه این خود یکی از پتانسیل های شرکت برای شناسایی سود حاصل از فروش سرمایه گذاری ها به حساب می آید.

P/NAV شرکت در یکسال گذشته به صورت میانگین 85 درصد بوده و در بازه 63 تا 103 درصد در نوسان بوده است و در انتهای سال مالی 1403/09/30 عدد 73 درصد می باشد که NAV در این تاریخ 5،590 ریال به ازای هر سهم می باشد.

بازده NAV شرکت در دوره 12ماهه منتهی به 1403/09/30 با احتساب سود تقسیمی در مجمع (۵۶۳ ریال) معادل مثبت 26.5 درصد بوده است. همچنین نمودار ذیل بازدهی NAV در دوره یک ساله را به نمایش می‌گذارد:

بازده در دور1403/09/30بازده در دوره انتخابی
NAV  وتوسم- ریال*5،59026.5%

چشم انداز شرکت

تحلیل بازار و چشم‌انداز آتی

برچیده شدن بازار ارز نیما و شکل‌گیری بازار توافقی مهمترین اتفاق مثبت برای بازار سرمایه در سال 1403 بوده است. این امر به مهمترین نیاز سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه که عبارتست از انعکاس رشد تغییرات ارز آزاد و رشد تورم در درآمد شرکت‌ها جامه عمل می‌پوشاند. بنابراین انتظار می رود علیرغم باقی ماندن نرخ بهره در سطوح بالا و همچنین فضای ابهام آلود و پرتنش منطقه‌ای و جهانی، حجم معاملات و بازدهی بازار سرمایه نسبت به سالیان اخیر بهبود پیدا کرده و بازدهی بازار سرمایه در قیاس با سایر بازارها رقابتی باشد.

علاوه بر راه‌اندازی بازار توافقی ارز، مواردی نظیر پیش‌بینی‌پذیر شدن متغیرهای مرتبط با سودآوری شرکت‌ها از سوی دولت، عدم صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه، سرعت گرفتن قیمت‌گذاری محصولات داخلی متناسب با رشد بهای تمام شده تولید شرکت‌ها به مثبت شدن فضای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه در ماه‌های اخیر کمک فراوانی نموده‌اند. اگر چه عواملی نظیر ناترازی انرژی و تاثیر آن بر تولید همچنان گریبانگیر شرکت‌ها می‌باشد، ولی افزایش شفافیت و پیش‌بینی پذیری رفتار دولت در قبال صنایع و بازار سرمایه موجب اقبال به بازار سرمایه و طبقه‌بندی مجدد آن به عنوان دارایی با سپر تورمی گشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *