پیش‌بینی بانک مرکزی اروپا درباره قیمت نفت‌

بانک مرکزی اروپا در تازه‌ترین پیش‌بینی خود درباره اوضاع اقتصادی جهان در سال 2005 میلادی قیمت نفت و نرخ برابری یورو در برابر دلار را اصلاح نمود.
خبرگزاری فرانسه به نقل از کلود تریکت رییس بانک مرکزی اروپا افزود: بر اساس پیش بینی بانک مرکزی اروپا قیمت هر بشکه نفت در سال 2005 میلادی به طور متوسط به بیش از 7/44دلار خواهد رسید. قیمت هر بشکه نفت پیش از این از سوی بانک مرکزی اروپا کمتر از 4/44دلار پیش‌بینی شده بود.
تریکت افزود: قیمت متوسط هر بشکه نفت در بازارهای جهانی در سال 2006 میلادی به کمتر از 2/42دلار کاهش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: در سال 2005 میلادی به طور میانگین هر یورو در برابر 30/1دلار مبادله خواهد شد. این نرخ پیش از این هر یورو در برابر 29/1دلار اعلام شده بود.
گفتنی است افزایش بی سابقه قیمت نفت در بازارهای جهانی طی روزهای گذشته به بالاترین رقم خود طی 4 ماه اخیر تاثیر مستقیمی بر اصلاح پیش‌بینی‌های اقتصادی بانک مرکزی اروپا داشته است.
مایک فیتزپاتریک، تحلیلگر موسسه ، معتقد است در صورتی که بهای نفت در روز دوشنبه نیز افزایش پیدا کند، روند صعودی فعلی قیمت‌ها احتمالا همچنان ادامه خواهد یافت، در غیر این صورت بهای نفت روند نزولی خواهد داشت.
وی افزود: بازار تا پیش از برگزاری اجلاس آینده سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که روز 16مارس در ایران برگزار می‌شود، باید کاملا هوشیار باشد.
به اعتقاد این تحلیلگر، گمانه زنی‌های بسیاری در حال حاضر وجود دارد اما اوپک هیچ کاری انجام نخواهد داد.
همچنین رییس سابق اوپک به شدت نسبت به افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی ابراز نگرانی کرد.(دنیای اقتصاد 16/12/83 )