نشست صمیمانه مدیرعامل گروه توسعه ملی با مدیران عامل سیدکو، سیمان فیروزکوه و سیمان شمال برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی گروه توسعه ملی، روز گذشته در جریان سلسله نشستهای هم اندیشی مدیرعامل گروه توسعه ملی با شرکتهای تابعه، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع سیمان (سیدکو)، مدیرعامل شرکت سیمان فیروزکوه و مدیرعامل شرکت سیمان شمال در فضایی صمیمانه گرد هم آمدند.
در این نشست، مجتبی عزیزیان، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی در خصوص الزام صنعت سیمان به استفاده از فناوری های نوین و محصولات جدید با ارزش افزوده بالا تاکید کرد و گفت: امروزه تولید محصولات سیمانی به سمت تولید انواع پارچه های سیمانی برای مقاوم سازی به کار می رود که نه تنها ارزش افزوده بیشتری برای کارخانجات ایجاد می کنند، بلکه بازار آینده را نیز در داخل کشور و همچنین در منطقه به دست خواهند آورد.
در این جلسه فاتح، مدیرعامل سیمان شمال به موضوع تمهیدات این شرکت برای کاهش آلایندگی با استفاده از تجربیات سیمان کرمان در راستای صرفه جویی در مصرف حامل های انرژی و همچنین حل مسائل آلایندگی اشاره کرد که در همین زمینه عزیزیان نیز گفت: در عمل به موضوع اصلاح کارکردها، تکیه بر توان علمی و استفاده از روش های نوین می تواند از صرفه جویی هزینه ای موثرتر باشد.
فرمانی، مدیرعامل سیدکو نیز در این رابطه گفت: طرح استفاده از ظرفیت های مراکز علمی و دانشگاهی در صنعت سیمان، با اجرای پایلوت مطالعاتی 3 ماهه در سیمان شمال آغاز شده است. چنانچه این موضوع مثمر ثمر واقع شود، برای سایر شرکتهای صنایع سیمانی زیرمجموعه سیدکو نیز از دستاوردهای اجرای این طرح، استفاده خواهیم کرد.
فاتح در ادامه اظهاراتش گفت: خط تولید سیمان سفید در سیمان شمال به دلیل رو به اتمام بودن مواد معدنی از چرخه تولید خارج شده بود که اکنون در حال احیای آن هستیم. همچنین با توجه به اراده گروه توسعه ملی مبنی بر تغییر تکنولوژی برای بهبود تولیدات، در حال راه اندازی یک آزمایشگاه مجهز سیمان در کارخانه هستیم که بتوانیم محصولات پایین دستی را نیز به منظور افزایش ارزش افزوده تولید کنیم که البته تحقق آن نیازمند این است تا یک شرکت جدید راه اندازی شود و یا یکی از شرکت های گروه برای فروش نوع جدید محصولات تغییر کاربری دهد.
در ادامه این نشست مقدم، مدیرعامل سیمان فیروزکوه ضمن اشاره به برنامه های این شرکت در زمینه تغییر تکنولوژی که از سالهای پیش آغاز شده افزود: هم اکنون شرکت سیمان فیروز کوه جزو 10 شرکت سیمانی کشور از لحاظ به روز بودن تکنولوژی است.
مدیرعامل سیمان فیروزکوه در ادامه گفت: چنانچه صنایع پایین دستی از جمله راهسازی، استفاده از بتن غلطکی را که پیش از این در بخشی از آزادراه تهران – شمال نیز استفاده شده است به عنوان کالای اصلی برای راهسازی خود خریداری کنند، می توانیم به افزایش ارزش افزوده در بخش سیمانی طی سال های آتی امیدوار باشیم.
مقدم همچنین به ظرفیت های صادراتی در کشورهای منطقه cis اشاره کرد و افزود: با استفاده از ظرفیت پروژههای مشارکتی تأمین مصالح در کشورهایی همچون روسیه، قزاقستان، آذربایجان و گرجستان می توانیم با صرف کمترین هزینه، صادرات با ارزش افزوده بالا داشته باشیم.
یکی از جدی ترین نگرانی های فعالان صنعت سیمان در گروه توسعه ملی برای سال آتی، افزایش نرخ حامل های انرژی تا سقف 5 برابری است که باعث جهش چشمگیر بهای تمام شده خواهد شد.