به گزارش روابط عمومی، در این مراسم که باحضور مدیران عامل شرکت های زیر مجموعه گروه توسعه ملی، اعضای هیئت مدیره شرکت های زیر مجموعه، معاونین و مدیران گروه توسعه ملی برگزار شد ، مدیر عامل گروه توسعه ملی ضمن تسلیت ایام فاطمیه اظهار داشت: سال 95 را در حالی به پایان میبریم که بورس، بعد از برجام با 30 درصد رشد و بعد به صورت نوسانی فراز و فرود هایی را شاهد بود و در مجموع شاخص بورس بین 72 هزار تا 82 هزار واحد در این سال نوسان داشت.
مهندس خداداد غریب پور گفت: بیشترین رشد را صنعت دارویی با 17 درصد و همچنین صنعت سیمان با 5 درصد داشتند و صنعت شیمیایی و بانک با افت 5 و 23 درصد بیشترین افت در بورس کشور را شاهد بودند.
وی افزود: در این سال توسعه بازار بدهی و مواردی همچون اوراق مشارکت، اسناد خزانه، گواهی و صکوک که بازار 30 هزار میلیارد تومانی را به خود اختصاص دادند و باید گفت این بازار در حال توسعه است و ممکن است سال آتی 70 تا 100 هزار میلیارد تومان هم پیش رود که صکوک شامل اوراق رهنی، مرابحه، سلف و استصناع می باشد.
غریب پور عنوان کرد: این پدیده جدید در بازارهای مالی بدین معناست که گروه توسعه ملی، شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی و شرکت سرمایه گذاری توسعه صنایع بهشهر باید برای این بازار جدید ساختار و برنامه داشته باشند، بدانیم چطور برخورد کنیم و از بازاری که همپای بورس و تقریبا حدود یک سوم آن است چطور بهره ببریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تغیرات ارزی در دولت اظهار داشت: ارز در سال 95 به نسبت سال ما قبل بطور متوسط 5 درصد گرانتر شده.
وی به قانون برنامه ششم توسعه هم اشاره کرد و افزود: در قانون برنامه 5 ساله ششم گفته شده، تولید سرانه سالانه 6.7 درصد رشد کند و صادرات غیر نفتی نیز 21.7 درصد رشد کند که البته حدود 54 درصد این صادارت غیر نفتی را محصولات و صنایع وابسته به نفت تشکیل می دهد.
غریب پور با اشاره به تراز مثبت تجاری بالای 200 میلیون دلاری کشور، بیان داشت: در زمینه هزینه های مصرفی، دولت انقباضی می خواهد عمل کند و باید سالانه تنها 5 درصد رشد کند.
این مسئول ادامه داد: برای تحقق برنامه کشور و رسیدن به تولید ناخالص داخلی باید سالانه 770 هزار میلیارد تومان در سال سرمایه گذاری شود، یعنی 200 میلیارد دلار
غریب پور ادامه داد: این ارقام برای این مهم است که ما باید جلوتر از بازار باشیم باید ببینیم در چه فضایی هستیم، اولویت های کشور را به خوبی بشناسیم و بر آن اساس، برنامه هایمان را تدوین و عملیاتی کنیم.
وی گفت: بر شعارهای گروه مبنی بر توکل بر خدا، مسئولیت پذیری، کار تیمی و انجام درست کار درست تاکید میکنم، هرکدام از ما مسئول مجموعه مان هستیم و باید به خوبی مدیریت کنیم و مفاهیم اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم.
وی با اشاره به ضرورت تدوین استراتژی ها و برنامه های عملیاتی همه مجموعه ها و نیز لزوم رعایت قوانین کشور برتلاش در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید نمود.
مهندس غریب پور ضمن بیان عملکرد زیرمجموعه ها از جمله هلدینگ سیدکو و بهشهر، عنوان کرد: واگذاری شرکت های زیرمجموعه هم مد نظر است، این سیاست در راستای قانون رفع موانع تولید و الزام بانک ها به واگذاری سرمایه گذاری هایشان است.
وی به عرضه برخی مجموعه ها در بورس هم اشاره کرد و افزود: هلدینگ شوینده، به پخش، سیمان فیروزکوه، شرکت کشت و صنعت و دامپروری پارس و شرکت بین الملل ساختمان و صنعت ملی آماده عرضه در بورس هستند که انشاالله سریع تر باید فرایند لازم طی شود.
غریب پور با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان افزود: شرکت دانش بنیان کارآفرینان سبز خلیج فارس را تشکیل دادیم که در حوزه های جدید نظیر شتاب دهنده ها و استارتاپ ها فعالیت کند.
این مسئول بیان داشت: گروه توسعه ملی، برای شرکت نفت نیک قشم برنامه دارد که امیدواریم این پروژه بزرگ 1.6 میلیارد دلاری (7 هزار میلیارد تومانی) با سربلندی به انجام برسد.
غریب پور تشکیل کمیته های انرژی در راستای صرفه جویی، اجرای عملی نظام پیشنهادات، تشکیل کارگروه هایی در راستای بررسی بازار های بدهی را ضروری و مهم بیان کرد.
مدیرعامل گروه توسعه ملی در پایان خاطر نشان کرد: در روزهای پایانی سال هستیم، امیدوارم سال 95 را با سربلندی هرچه تمام تر به اتمام برسانیم و سال 96 را با موفقیت و سربلندی بیش از پیش شروع کنیم.
در ادامه این گردهمایی مهندس داداش مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع سیمان گزارش کاملی از رشد صنعت سیمان در مجموعه سیدکو علیرغم مسائل مربوط به تولید و مصرف، ارائه و بر اجرای سیاست های کنترل تولید و قیمت توسط انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان تاکید نمود.