[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]به گزارش روابط عمومی، دکتر سدیدی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی به دعوت شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنایع سیمان (سیدکو) در مراسم افتتاح همایش تخصصی مهندسی معکوس در صنعت سیمان حضور یافتند.
در این مراسم دکتر سدیدی ضمن تشکر از مجموعه سیدکو برای برگزاری این همایش، حلول ماه مبارک رمضان و روز کارگر را تبریک گفتند و برای کارگران مجموعه سیدکو که در خطوط تولید مشغول به کار هستند آروزی سلامتی کردند. همچنین ایشان با اشاره به برگزاری این همایش ابراز داشتند، جنس این همایشها از جنس نوآوری، از جنس پیشرفت و ضد غفلت است. امیدوارم این نشست مقدمهای برای برداشتن گامهای بلند در حوزه صنعت سیمان باشد.
دکتر سدیدی در ابتدای سخنان خود به قدمت صنعت سیمان در جهان و ایران، تاریخچه 200 ساله این صنعت پس از انقلاب صنعتی و 90 سالگی صنعت سیمان در کشور اشاره کرده تاسیس سیمان ری در سال 1308 را به عنوان مبنای ورود این فناوری به کشور دانسته که براساس نیاز مسیر توسعه کشور در آن زمان شروع به کار کرد این نیاز به گونه ای بوده است که در سال 1314 کشور ایران به عنوان چهارمین وارد کننده محصولات سیمانی در جهان شناخته میشد.
مدیرعامل گروه توسعه ملی در بخش دیگری از سخنان خود، سرمایه اولیه تقریبی مورد نیاز برای تاسیس یک واحد یک میلیون تنی تولید سیمان را 110 میلیون دلار، در صنعت پتروشیمی این رقم را بین 250 الی 300 میلیون دلار و در بخش فولاد بیش از 500 میلیون دلار دانست و اشاره کرد که به تبع آن هزینه تعمیر و نگهداری را نیز به همین نسبت در سطح بالایی قرار دارد که اگر قرار باشد صرفا سالیانه یک درصد را برای خرید تجهیزات کل مجموع ظرفیت تولید سیمان کشور یعنی 60 میلیون تن اختصاص دهیم این رقم بین 1500 تا 2000 میلیارد تومان خواهد بود. به گفته ایشان این ارقام در یک وجه نیاز به مدیریت و مهندسی مالی در این بخش را هویدا میکند و از سوی دیگر بازار بزرگ این صنعت برای تامین کنندگان و تولیدکنندگان قطعات داخلی را متصور می سازد.
دکتر سدیدی در ادامه با بررسی وضعیت صنعت از زاویه فاینانس و سرمایه گذاری عنوان کردند که نکته قابل تامل در این بخش، کاهش بازده دارایی ها و سرمایهگذاری است، به معنی آنکه اگر یک واحد تولیدی نیاز به چنین سرمایه گزافی برای ایجاد و حفظ داشته باشد، با چه فروش و حاشیه ی سودی می تواند برای سرمایه گذار جذاب باشد که این مساله روند آتی سرمایهگذاری در صنعت را با ابهام مواجه میکند. ایشان تمرکز صرف روی سرمایهگذاری در صنعت بدون توجه به بازده دارایی را از جنس سرمایهگذاریهای تکلیفی دانست که در ادامه به نوآوری، خلاقیت و شکوفایی صنعت ختم نخواهد شد. به عقیده ایشان، راه حل منطقی برای اجتناب از طی نمودن این مسیر، تاکید و تمرکز روی کاهش قیمت تمام شده تولیدات است که یکی از روشهای نیل به این هدف بهرهگیری از فرآیند مهندسی معکوس است.
دکتر سدیدی ضرروت توجه به ساختار اقتصادی واردات کشور را برشمرده و عنوان کردند که 65 درصد واردات، مواد اولیه واسطهای، حدود 18 درصد کالای سرمایهای معادل بیش از 10 میلیارد دلار و 17 درصد هم کالای مصرفی است و از همین منظر است که اقتصاددانان منصف معتقدند که کاهش قدرت برابری پول در کشوری با مختصات تولیدی ما لزوما منجر به صادرات نخواهد شد زیرا ما برای تولید نیازمند ارز فراوانی هستیم تا کالاها و مواد واسطهای سرمایهای را وارد کنیم. ایشان با اشاره به کاهش قدرت برابری پول در سالهای 91 و 92 گفتند که این امر در ان زمان هم ابتدا موجب تقویت صادرات شد اما به مرور زمان برای بقا و حفظ صنایع تولیدی دچار مشکل شدیم. به عقیده ایشان، از این زاویه، هجمه به سمت مهندسی معکوس و استفاده از توان داخلی برای کاهش هزینه سرمایهگذاری و نگهداری در این صنعت بسیار ضروری است.
دکتر سدیدی با برشمردن شش گانه موج نوآوری از انقلاب صنعتی، عصر بخار، الکتریسته تا عصر ارتباطات، عنوان کردند که ما حالا در موج پایداری هستیم، در این موج نگاهها به محیط زیست و نگاه افراطی به بهرهوری از منابع را شاهد هستیم و در موج پایداری فرصتی برای اینکه بهرهوری از منابع در سطح نازلی باشد نداریم، در اینجا باید ببینیم که ادبیات مهندسی معکوس در موج پایداری چطور تعریف میشود.
ایشان با اشاره به تاریخچه ادبیات مهندسی معکوس گفتند آیا آنچه که در حوزه مهندسی معکوس در بخشهای نظامی و جنگ جهانی اول و دوم اتفاق افتاد با آنچه که در 2020 ما میخواهیم در حوزه مهندسی معکوس انجام بدهیم جنس یکسانی دارد؟ به گفته ایشان، فارغ از مباحث حقوق مالکیت که به صورت جدی وجود دارد باید از خود بپرسیم هدف از مهندسی معکوس در این دوره چیست؛ حاشیه سود بهتر یا وارد کردن فناوری؟ و از مجموع این مباحث میتوان نتیجه گرفت که طبیعتا شرایط این دوره با گذشته تفاوت جدیتری دارد و شرایط حاکم شرایط تحمیلی و اجباری بوده و ما مجبوریم که راه مهندسی معکوس را در این دوره با شرایط فعلی و برخلاف منطق اقتصادی نسبت بازده دارایی ها که عنوان شد طی نماییم. دکتر سدیدی گفت امروز باید اعتقاد به این مساله داشته باشیم و به ناچار این راه را طی کنیم و من خوشحالم که همکارانم تصمیم گرفته اند که در این شرایط تحریمی ظالمانه این راه را به صورت نظامند طی کنند. در این خصوص درد متناقضی نیز داریم، در عین استفاده ناچیز از طرفیت مهندسی کشور چیزی بالغ بر نیم میلیون مهندس در کشور داریم که بخش قابل توجهی از آنها متاسفانه رنج بیکاری را می کشند.
مدیرعامل گروه توسعه ملی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مساله خام فروشی منابع در کشور، عنوان کردند در دنیایی که بالای 50 درصد صادراتش را کالای صنعتی نهایی تشکیل میدهد سهم ایران در این بخش کمتر از 2 درصد بوده و در دنیایی که کمتر از 30 درصد صادرات آن مواد خام است ما بیش از 90 درصد صادرات کشورمان مواد خام است و این یک مشکل بنیادی در فلات ایران و حافطه تاریخی ایران است و امیدوارم این مساله ذهنی در سطح کشور و نیز مجموعه ما حل شود تا ما بتوانیم با سرمشق گذاشتن تولید توسعه گرا، بهره ورانه و نوآورانه استراتژی هایی نظیر مهندسی معکوس را به خوبی پیش ببریم.
ایشان چشم انداز استراتژیک، اطلاعات دقیق و کامل، برنامهریزی درست و بیش از همه منابع انسانی متعالی در کنار توجه به مهندسی مالی بسیار دقیق و الزامات حقوقی را لازمه موفقیت در فرآیند مهندسی معکوس دانستند.
دکتر سدیدی در پایان تاکید کردند توسعه از مسیر انسان میگذرد و ما در گروه توسعه ملی معتقدیم که انسان درست، تصمیم درست و رفتار درست راه توسعه را هموار میکند. ما میبایست یک مشارکت همه جانبه در صنعت داشته باشیم و از همین جا اعلام میکنم که آماده هرگونه همکاری با صنعت هستیم. ایشان عنوان کردند که گروه توسعه ملی یکی از شرکتهای صددرصدی خود را که در حوزه دانش بنیان فعال است مامور ایفای نقش واسط بین صنعت و مجموعههای دانش بنیان اعم از مراکز دانشگاهی، شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها کرده است تا حلقه ارتباطی بین دانش و صنعت تقویت شود.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]