در مجمع عمومی عادی سالیانه گروه توسعه ملی رخ داد:
تقسیم سود حداکثری
صبح روز پنج شنبه ۲۶ تیرماه ۱۳۹۹، در حالی مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی با حضور بیش از ۸۰ درصد سهامداران و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد که تقسیم سود ۸۵ تومانی و طرح موضوع افزایش سرمایه ۶۸ درصدی از محل اندوخته از مهمترین موارد آن بود.
به گزارش روابط عمومی گروه توسعه ملی، در ابتدای جلسه و پس از نمایش ویدئویی عملکرد شرکت، امیر تقیخان تجریشی مدیرعامل گروه توسعه ملی با اشاره به برنامههای آتی این هلدینگ بزرگ اقتصادی، گفت: یکی از برنامههایی که به منظور حل مشکلات تولید در شرکتهای زیرمجموعه شروع شده، آغاز به کار کمیته جهش تولید است که ثمرات قابل توجهی داشته است.
وی یکی دیگر از برنامههای انجام شده گروه توسعه ملی را ایجاد کمیته ارزی عنوان کرد و افزود: با توجه به وجود مشکلات تبادلات ارزی در شرکتهای زیرمجموعه، کمیته ارزی تشکیل شد که با رایزنی با بانک مرکزی قصد دارد مجوز تهاتر ارز را در داخل گروه کسب کند.
تجریشی ادامه داد: برخی از شرکتهای گروه برای واردات نیاز به ارز دارند و این در حالی است که بعضی دیگر از شرکتهای تابعه ارزآور هستند؛ به این ترتیب، با کمیته ارزی و مذاکره با بانک مرکزی به دنبال کاهش بوراکراسی و تهاتر داخلی ارز در گروه هستیم.
افزایش سرمایه ۶۸ درصدی
مدیرعامل«وبانک» از طرح موضوع افزایش سرمایه گروه توسعه ملی از محل اندوخته خبر داد و مطرح کرد: برنامه افزایش سرمایه ۶۸ درصدی از محل اندوخته با مذاکرات بسیاری که با بانک مرکزی انجام شد، در حال پیگیری است و امیدواریم که به زودی و پس از تایید سازمان بورس اوراق بهادار اجرایی شود. به این ترتیب و با انجام احتمالی آن، سرمایه «وبانک» از ۱۶۰۰ میلیارد تومان به ۲۷۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
مدیرعامل گروه توسعه ملی به الزام این گروه به رعایت اصول حاکمیت شرکتی اشاره و بیان کرد: بر اساس ماده ۱۶ قانون رفع موانع تولید، کلیه بانکها و مؤسسات اعتباری موظف به واگذاری اموال و داراییهای خود هستند؛ به همین دلیل روز ۴ مرداد ماه سال جاری سهام شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی عرضه خواهد شد و در صورت به فروش نرسیدن آن، برنامهریزی برای واگذاری شرکتهای زیرمجموعه انجام میشود.
سپس، گزارش حسابرس قانونی خوانده شد و مدیرعامل گروه توسعه ملی به موارد مطرح شده پاسخ داد؛ از مهمترین نکات پاسخهای تجریشی در این بخش، میتوان به تشکیل کمیته وصول مطالبات و دریافت بخشی از مطالبات وصول نشده اشاره کرد.
زیرمجموعههای آماده عرضه در بورس گروه توسعه ملی
در بخش بعدی، پرتکرارترین و مهمترین پرسشهای سهامدارانی که به صورت آنلاین و حضوری در مجمع حاضر بودند از مدیرعامل«وبانک» پرسیده شد. تجریشی در پاسخ به پرسش «چه شرکتهایی از زیرمجموعه گروه توسعه ملی در لیست پذیرش بورس و فرابورس قرار دارند»، گفت: امیدواریم در همین سال مالی شاهد عرضه شرکت بینالملل ساختمان و صنعت ملی در بازار سرمایه باشیم. همچنین مراحل پذیرش شرکت سرمایهگذاری مدیریت سرمایه مدار که دارای پرتفوی نقدشونده بورسی است، آغاز شده و مشکل وام ارزی شرکت بینالمللی ساروج بوشهر که برای هیات پذیرش مطرح بود، رفع شده است؛ به این ترتیب این دو شرکت نیز به زودی عرضه خواهند شد. افزون بر این، شرکت مروارید هامون نیز در حال طی کردن مراحل پذیرش برای بازار پایه فرابورس است و سیمان فیروزکوه نیز در صورت رفع مشکلات حقوقی در لیست عرضه قرار خواهد گرفت.
وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص افزایش سرمایه«وبانک» پس از واگذاری داراییها نیز یادآور شد: در مورد افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی داراییها منع قانونی و پروسههای طولانی وجود دارد و افزون بر روالهای مرسوم، گروه توسعه ملی باید تاییده بانک مرکزی را نیز اخذ کند؛ بنابراین، فعلا در دستور کار قرار ندارد.
به گفته مدیرعامل گروه توسعه ملی، تفاوتی میان واگذاری املاک با شرکتها وجود ندارد و این امول نیز بعد از ارزشگذاری، آگهی میشوند.
تجریشی در خصوص حمایت از سهام شرکتهای زیرمجموعه گروه نیز بیان کرد: سال گذشته مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان در قالب بازارگردانی برای سهام شرکتهای زیرمجموعه هزینه شده و در سال جاری نیز این رقم تاکنون به ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا برای بلوک«وبانک» مشتری وجود دارد، اظهار کرد: این برنامه در دستور کار بانک است و ارقام معامله ارقام بزرگی است؛ طبیعتا اگر بحث جدی در این خصوص باشد، بازار مطلع میشود؛ تا روزهای آتی نتیجه این مزایده مشخص خواهد شد.
تقسیم سود ۸۵ تومانی
در پایان، رئیس مجمع اعلام کرد: پس از کسر ذخائر قانونی، ۸۶۶ ریال سود قابل تقسیم وجود دارد که از این میزان، ۸۵۰ ریال معادل با بیش از ۹۰ درصد سود، تقسیم میشود. همچنین، ۲۸ ریال از سود تقسیم شده، سود حاصل از فروش سرمایهگذاریها و ۸۲۲ ریال از محل درآمدهای جاری شرکت است. سود تقسیم شده نیز از ۱۵ مرداد با مراجعه به شعب بانک اقتصاد نوین قابل دریافت است.
اعضای هیات مدیره وبانک
اعضای هیات مدیره گروه توسعه ملی نیز به نمایندگی از بانک ملی ایران، شرکت توسعه نگاه پویا، شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی، مدیریت سرمایه مدار و صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها انتخاب شدند.
در این رویداد، نماینده سهامدار عمده(بانک ملی ایران) ریاست مجمع را بر عهده داشت و عباس باباگلزاده معاون امور شرکتهای گروه توسعه ملی و نماینده صندوق بازنشستگی بانکها به عنوان ناظر حضور داشتند. همچنین سیامک محمد ظاهری جانشین مدیرعامل و معاونت امور مالی و اداری گروه توسعه ملی عهدهدار دبیری مجمع بود. نماینده حسابرس قانونی نیز در این جلسه حضور داشت و نماینده سازمان بورس اوراق بهادار به صورت آنلاین شاهد و ناظر برگزاری بود.