مدیرعامل وبانک:حجم معاملات سهام شرکتهای گروه به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال میرسد
نشست هماندیشی خانواده بزرگ «گروه توسعه ملی» در حالی صبح روز سهشنبه دوازدهم آذرماه به میزبانی بانک اقتصاد نوین در هتل المپیک تهران برگزار شد که میهمان ویژه این رویداد، علی ربیعی سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران بود؛ در این نشست، مدیران و اعضای هیئت مدیره شرکتهای زیرمجموعه گروه توسعه ملی به بیان دیدگاههای و نظرات خود پرداختند.
سخنگوی دولت: گروه توسعه ملی کشانه توسعه ایران
علی ربیعی سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران در این رویداد، گفت: این نشستها به منظور همافزایی و دانشافزایی برگزار میشود و قصد دارم امروز در جمع مدیران صنعتی و تجاری برخی از تجربههای زیسته خودم را که حاصل ۶ سال تجربه در مدیریت باواسطه بنگاههای اقتصادی است را بیان کنم.
وی ادامه داد: امروز مردم ایران بیش از هر چیز دیگری به امید نیاز دارند و امید مهمترین نیاز جامعه ایرانی است. این در حالی است که مسئولیتپذیری و امیدواری دو کلید مهم در بهبود وضع امروز ایران و بنگاههای اقتصادی است.
سخنگوی دولت به مدیران صنعتی توصیه کرد که به منظور کسب موفقیت تکنوکراتی و تخصصگرایی را در اولویت برنامههای خود قرار دهند و از مداخله ذینفعان من غیر حق جلوگیری کنند؛ در دوران مسئولیتم بیشترین ضربه و فشار را همین گروه به من آوردند.
ربیعی با اشاره به اینکه یک مدیر همواره باید به فکر اتخاذ بهترین تصمیمها باشد، افزود: یکی از مهمترین دلایل موفق نشدن در مدیریت بنگاهها این است که نخبهپروی انجام نشده است. در حالی که نخبه شناسی و داشتن تفکر توسعهای یکی از راههای رشد اقتصادی کشور است.
وی با بیان اینکه کشور دچار مشکل کسری بودجه است و تلاش دولت برای جبران آن است، اظهار کرد: در تاریخ، تا کنون هیچ کشوری در هیچ زمانی تحت فشار چنین تحریمهایی قرار نداشته است و اکنون دوران سرمستی ارزی نیست.
سخنگوی دولت اضافه کرد: امروز دولت پولی برای توسعه ندارد و بخش خصوصی نیز ضعیف شده است؛ بنابراین نباید به شرکتهای خصولتی حمله کرد. من با خصوصیسازی مخالف نیستم اما خصوصیسازی زیرساخت و افراد آماده میخواهد؛ بنابراین واگذاریها باید هوشمند باشد.
ربیعی به شرکتها توصیه کرد: در شرایط کنونی اقتصادی در مجامع سود تقسیم نکنند و به جای آن، افزایش سرمایه و توسعههای کوچک را در دستور کار خود قرار دهند. در دوران تحریم که دولت پول ندارد، این دسته از شرکتها باید به توسعه کمک کنند. امروز شرکتهای عمومی مانند گروه توسعه ملی میتوانند کشانه توسعه ایران باشند.
وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه راه نجات کشور رشد طبقات متوسط صنعتی است، اضافه کرد: باید نگاه به خارج از کشور معطوف باشد و دانش از این طریق وارد شود؛ همچنین باید روزنههای ارتباطات بینالمللی را حفظ کرد.
مدیرعامل وبانک: حجم فروش تولیدات شرکتهای گروه از ۱۶۰ هزار میلیارد ریال عبور میکند
سیدمهدی سدیدی مدیرعامل گروه توسعه ملی نیز بیان کرد: در وضعیتی که با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکنیم، رقیب شرایطی را به گونهای رقم میزند که دچار زوال عقل اقتصادی شویم و در این شرایط، قدرت تصمیمگیری از بین میرود.
مدیرعامل وبانک عنوان کرد: بنابراین بهتر است که آینده را با سناریوهای بدبینانه ترسیم کنیم، چون پیشبینیها از رشد اقتصادی منفی و نرخ بیکاری و تورم بالا است. همچنین امیدوار هستیم که شوکهای قیمتی همان طور که وعده داده شده است، تاثیر زیادی نداشته باشد.
وی افزود: باوجود تورم و اینکه قیمت بیشتر محصولات گروه کشش ناپذیری دارند، امیدوار هستیم که امسال رکورد تولید و فروش را بشکنیم.
سدیدی با اشاره به اینکه یک سال از قبول مسئولیت من در این گروه میگذرد، ادامه داد: در این مدت چند راهبرد کلیدی تعریف و سعی بر رسیدن به آنها شد. در این مدت، هیچ هلدینگی به اندازه گروه توسعه ملی ثبات مدیریت نداشته است.
به گفته مدیرعامل گروه توسعه ملی، بازده نقدی سهام «وبانک» به اندازه شاخص بورس و شرکتهای همگروه بوده؛ به نحوی که بازده این سهم در مدت یک سال، بیش از ۱۰۰ درصد رشد کرده است.
مدیرعامل وبانک با بیان اینکه ۲۴ تا ۲۵ شرکت بورسی زیرمجموعه این شرکت نیز همراه با کل مجموعه رشد و بازدهی داشتهاند، اضافه کرد: تاکنون به منظور واگذاری شرکتها ۲۵ آگهی داده و حدود ۷۰ هزار میلیارد ریال از داراییها ارزشگذاری شدند. واگذاریها را عاقلانه انجام خواهیم داد و نامتقارن بودن سودآوری بنگاهها و نظم واگذاریها را مد نظر قرار میدهیم.
مدیرعامل گروه توسعه ملی از واگذاری ۵ هزار میلیارد ریال از داراییهای این گروه تا کنون خبر داد و اظهار کرد: اولین صندوق ETF درآمد ثابت با ارزش ۱۰ هزار میلیارد ریال به زودی عرضه خواهد شد.
سدیدی بیان کرد: در این مدت سرمایهگذاریهای مناسبی در حوزه شرکتهای دانشبنیان انجام شده است و دو شرکت مخمل ابریشم کاشان و ایران پوپلین احیا شدهاند.
وی مطرح کرد: در گروه توسعه ملی از روز اول تمرکز بر تولید بوده است و این در حالی است که سود زمانی ارزش دارد که منافع تولید را فدا نکرده باشیم. همچنین کشور ایستا، تولیدی است که عزت نفس به همراه میآورد. همچنین با در نظر گرفتن زیرمجموعههایی که در آنها سرمایهگذاری کردیم، توجه ویژهای به امر تولید داریم؛ بدنه مدیریتی ما بدنهای علمی است و قائل به این موضوع هستیم که حکمرانی نخبگان باید در اداره امور جاری باشد. به همین منظور هم، بالغ بر ۲۰۰ ارزیابی فردی در مصاحبهها داشتیم و از هلدینگها خواستیم تا در این مسیر حرکت کنند.
مدیرعامل وبانک با اشاره به اینکه تولید صنعتی و غیر رانتی مد نظر است، اعلام کرد: این ادبیات در حوزه شرکتهای دانشبنیان مطرح و امروز به عقد قراردادهای خوبی منجر شده است. همچنین در خصوص راهبری شرکتهای تابعه مسائل مربوط به اصول حاکمیت شرکتی دنبال شده است و هیاتهای مدیره به عنوان بازوان یاریرسان مدیران عامل عمل میکنند. افزون بر این، نظام تدوین بودجه برای شرکتها در نظر گرفته شده و پایش عملکرد به طور منظم انجام میشود.
به گفته مدیرعامل گروه توسعه ملی، این گروه حضور فعالی در بازار سرمایه دارد و در حال حاضر در هیات مدیره هر سه بورس نماینده دارد و حجم معاملات سهام شرکتهای بورسی زیرمجموعه وبانک به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال میرسد که ۴ برابر گذشته است.
سدیدی در خصوص میزان تولید شرکتهای زیرمجموعه «وبانک» گفت: تاکنون ۹ میلیون تن تولید داشتهایم و پیشبینی میشود که این میزان به ۱۶ هزار میلیارد تومان هم برسد. بنابراین، گردش مالی گروه ۳۰ هزار میلیارد تومان است و به طور متوسط هر ثانیه یک میلیون تومان گردش مالی ایجاد میشود؛ این مهم مسئولیت مهم ما را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه سهم سود موثر گروه توسعه ملی بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان پیشبینی شده است، اظهار کرد: به سرمایهگذاری تمایل داریم و ترجیح میدهیم که افزایش سرمایه شرکتهای زیرمجموعه از محل سود باشد و با اینکه اکنون بازده داراییها بسیار کم است، اما چون تولیدکننده هستیم به این کار اهتمام داریم.
مدیرعامل وبانک در انتها به تحلیل وضعیت گروه پرداخت و اضافه کرد: در تولید وضع مناسبی داریم و حاشیه سود حفظ شده است.
مدیرعامل بانک اقتصاد نوین: افزایش سرمایه در راه است
علیرضا بلگوری مدیرعامل بانک اقتصاد نوین، گفت: در حال حاضر نظام بانکی کشور دستخوش تغییرات زیادی شده و با انبوهی از مشکلات در چرخه تجارت مواجه است. در این ارتباط، روانه شدن منابع به داراییهای پرریسک و سرمایهگذاریهای غیرمولد یا دیر بازده موجب شده تا شناسایی سود دچار مشکلاتی شود که در صورتهای مالی نمود پیدا کرده است.
وی افزود: این تراز نبودن صورتهای مالی بزرگترین مشکل کنونی بانکها است و اصلاح آن، نیاز به برنامهریزیهای کوتاه مدت و بلند مدت دارد. در برنامهریزی بلند مدت، اصلاحات مانند یک جراحی دردناک است، اما نتایج مثبت بلندمدتی را هم به همراه دارد.
بلگوری با اشاره به اینکه اکنون چندین لایحه در مجلس برای همسو شدن با استانداردهای بینالمللی در حال نهایی شدن است، اضافه کرد: تمام مسئولان کشور به این نتیجه رسیدهاند که باید استانداردهای بینالمللی را پذیرفت و نظام بانکی کشور نیاز به مراقبت و استفاده از این استانداردها دارد. بنابراین، ایران هم باید مانند تمام کشورها باید به دنبال اجرایی شدن این استانداردها و شفافیت باشد.
مدیرعامل بانک اقتصاد نوین با بیان اینکه این بانک اولین بانک خصوصی کشور و پیشرو در تحولات بنیادی است، ادامه داد: باتوجه به این که بانک اقتصاد نوین مشمول تحریمهای ثانویه نیست، میتواند خدمات ارزی و بینالمللی را به مشتریان خود ارائه کند. همچنین این بانک در بانکداری شرکتی دارای تجربه ۸ ساله است و به عنوان شریک تجاری و استراتژیک کنار شرکتها قرار میگیرد و خدمات متنوعی را به آنها میدهد.
وی همچنین از افزایش سرمایه این بانک از دو محل تجدید ارزیابی داراییها و آورده نقدی خبر داد و گفت: برای افزایش نقدی سرمایه در حال مذاکره با سهامدار عمده هستیم. این افزایش سرمایه از دو محل تجدید ارزیابی داراییها و آورده نقدی تامین میشود. در بانک بحث افزایش سرمایه مثل خون در رگ است و به این دلیل که بسیاری از عملیات عمده بانکها مربوط به افزایش سرمایه میشود، آنها سعی میکنند؛ همه ساله افزایش سرمایه دهند تا با تثبیت شرایط مالی خود، بتوانند با افزایش میزان تسهیلات، سودآوری را برای سهامدارانشان فراهم کنند.
بلگوری با تاکید بر ضرورت بهبود شاخصهای بانک، اظهار کرد: در این زمینه ۱۳ پروژه مهم در بانک تعریف کردیم که برخی را خود بانک به صورت اختصاصی انجام میدهد و در برخی دیگر به کمک سایر شرکتها نیاز دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: مسئولیت حقوقی و جزائی مدیران شرکتهای تجاری
حسن سلیمانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به بررسی ابعاد مسئولیت حقوقی و جزائی مدیران شرکتهای تجاری پرداخت و گفت: تعیین ماهیت حقوقی و قواعد حاکم برای شرکتهای زیرمجموعه شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی الزام دارد. نماینده کنگاور، صحنه، هرسین، بیستون و دینور در مجلس شورای اسلامی به تشریح قوانین حاکم بر این حوزه پرداخت و مقررات مربوط به مدیران شرکتها را تشریح کرد.
سلیمانی در این خصوص به تغییر قوانین مجازات در سال ۹۲ اشاره کرد و پس از آن، چند دقیقهای پاسخگوی پرسشهای شرکتکنندگان در هماندیشی خانواده بزرگ توسعه ملی بود.
معاون کسبوکار بانک اقتصادنوین: تاثیر بانکها در توسعه اقتصادی کشور
محمد ربیعزاده معاون کسبوکار بانک اقتصادنوین با بیان اینکه نقش بانکها در بازار بدهی کوتاه مدت و نقش بازارسرمایه بلند مدت است، افزود: بانک اقتصاد نوین با ۱۳ هزار میلیارد ریال سرمایه و سهم ۵ درصدی از بازار بانکهای خصوصی کشور نقش خود را به خوبی ایفا کرده است.
ولی نادی قمی: چهارمین صندوق بزرگ کشور زیرنظر تامین سرمایه نوین مدیریت میشود
ولی نادی قمی مدیرعامل شرکت تامین سرمایه نوین نیز بیان کرد: در حال حاضر ارزش بازار این شرکت ۳۳۰۰ میلیارد تومان است. همچنین این شرکت ۱۸ هزار میلیارد تومان منابع تحت مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری و بانکداری اختصاصی در اختیار دارد.
وی با بیان اینکه چهارمین صندوق بزرگ کشور زیرنظر این شرکت مدیریت میشود، اظهار کرد: از نظر عملکردی، سود عملیاتی تامین سرمایه نوین در ۹ ماه گذشته ۴۸ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد رشد را نشان میدهد.
مدیرعامل کارگزاری تامین سرمایه نوین: سود ۲ سال گذشته، برابر با ۱۳ سال پیش از آن است
علیرضا تاجبر مدیرعامل کارگزاری تامین سرمایه نوین نیز اظهار کرد: سود این شرکت در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ با افزایش ۵۰۰ درصدی همراه بوده است. همچنین حجم سود خالص کارگزاری در سال ۹۷ و ۹۸ برابر با ۱۳ سال گذشته بوده است.
مدیرعامل بیمه نوین: رشد ۲.۵ برابری ارزش پرتفوی بیمه نوین
حسین کریم خان زند مدیرعامل بیمه نوین با اشاره به اینکه ارزش پرتفوی این شرکت تا اول آذر ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است، افزود: این رقم رشد بیش از ۲.۵ برابری را نسبت به سال پیش نشان میدهد.
وی افزود: نقش صنعت بیمه در زمان تحریمها نمود بیشتری پیدا میکند، چون بدون بیمه هیچ کالایی از کشور خارج نمیشود. همچنین مدیران بنگاههای اقتصادی باید به بیمه اموال بیش از سایر بیمهها توجه داشته باشند؛ چون ارزش داراییهای شرکتها معمولا ارزش دفتری ثبت میشوند، اما در واقع ارزش آنها چندین برابر است. به این ترتیب، بیمه اموال افزون بر جبران خسارت احتمالی موجب افزایش ایمنی هم میشود.
مدیرعامل صرافی اقتصاد نوین: کار سنتی صرافیها باعث ایجاد خسارتهای زیادی میشود
پرویز ساویزی مدیرعامل شرکت خدمات ارزی و صرافی اقتصاد نوین گغت: صرافیها باید خود را به دانش مجهز کنند و تاکنون بیتجربگی و شکل سنتی کار صرافیها باعث ایجاد خسارتهای زیادی شده است. همچنین انتخاب کارگزاران نامناسب منجر به ضرر و زیان منابع ارزی کشور میشود.
لینک گزارش تصویری:https://b2n.ir/117640